Vergroot je kennis en vaardigheden bij de NSPOH online lezen  |  afmelden
nspoh
De NSPOH: op afstand én dichtbij
Mei 2020
 ,

Het coronavirus heeft een enorm effect op ieders leven. Door de pandemie verandert het werk van veel mensen. We spreken onze waardering uit voor alle professionals in gezondheidszorg en hen die vanuit andere werkvelden worden ingezet in de infectieziektebestrijding. Ook onze deelnemers maken deel uit van deze beroepsgroep.

Als opleidingsinstituut in de publieke en arbeidsgerelateerde gezondheid voelen we ons zeer betrokken en dragen we graag bij door professionals zo goed mogelijk op te leiden en na te scholen.

In deze nieuwsbrief het nieuws en de mooiste blogs die de NSPOH de afgelopen weken, sinds de coronacrisis op verschillende social media heeft gepubliceerd. 

Blijf goed voor jezelf en elkaar zorgen,
Het team van de NSPOH

Trots op het samenspel in crisistijd
 
“Alleen samen komen we de crisis door.’ Je hoort en leest het overal op dit moment. En het is zo waar. Ook voor ons als opleidingsinstituut. 
Goed onderwijs komt nooit van één kant; het is altijd een samenspel met onze deelnemers. Wat dat betreft voel ik veel trots op hoe we het voor elkaar krijgen, met elkaar.” aldus Henriëtte Treurniet, algemeen directeur NSPOH.
Lees Henriëttes blog
 
 

Er vindt een ongekende stroomversnelling plaats in
het aanbod van allerlei innovatieve en alternatieve vormen van onderwijs op afstand. Ook bij de NSPOH, waar we met Zoomen en MS Teams een enorme slag maken om ons onderwijs zoveel mogelijk digitaal aan te bieden. En dat wordt
gewaardeerd. De eerste evaluaties zijn binnen, en die zijn positief. Een bloemlezing uit de opmerkingen:

• “Boven verwachting plezierig.”
• “Geweldig. Actief, goed geleid door de opleiders, goede sfeer, veel leerzame stof, actie.”
• “Interactie binnen zoom lukt goed, er blijkt meer focus te zijn in de kleine groepjes, minder tijd
verdoen lijkt ieders inzet.”
• “Prima! Fijn dat het alsnog zo door kon gaan.”
• “Ik vind dat het best goed werkt met Zoom. Het is voor iedereen een grote omschakeling, ik denk zeker voor docenten maar we zijn er met zijn allen gister goed doorheen gerold. Dus voor jullie ook mijn complimenten.”

Daar kunnen onze opleiders trots op zijn, maar dat geldt ook voor onze deelnemers. Want opleiden doen we samen. En de deelnemers hebben van harte meegewerkt en zich flexibel opgesteld. Dank daarvoor.

Een greep uit onze bij- en nascholingskalender
Wil je voor de zomer nog een korte scholing via afstandsonderwijs volgen? Bekijk dan onze bij- en nascholingskalender. Je kunt je nu bijvoorbeeld nog inschrijven voor:


Contact

Naast behoefte aan scholing laten deelnemers weten dat zij in deze onzekere tijd juist ook contact met elkaar willen. Dat faciliteren we, zij het op dit moment online. En ondertussen werken we aan scenario’s voor een alternatieve diploma-uitreiking en hoe we verder gaan als we straks de deuren weer kunnen openen.
Goede berichten over online onderwijs
 
‘Een positief bijeffect van de corona-crisis is dat we massaal het beeldbellen hebben omarmd! Bij de arbodienst vergaderen we inmiddels digitaal met collega’s, we beeldbellen met vrienden en familie. En inmiddels is ook het onderwijs bij de NSPOH volledig Online via Zoom! Mijn eerste ervaringen hiermee in de opleiding bedrijfsarts zijn heel positief: er is veel ruimte voor sociale interactie en het is enorm efficiënt qua tijd! Het enige wat ik mis is de heerlijke lunch bij de NSPOH! Mijn wens is dat we in de toekomst fysiek en digitaal onderwijs blijven combineren!’ aldus Arne Koole, bedrijfsarts in opleiding. 
 
Geaccrediteerd afstandsonderwijs
 
Voor de deelnemers aan de diverse bij- en nascholings- en incompany modules is het van belang, dat de opleidingen geaccrediteerd blijven, ondanks dat ze nu vervangen zijn door afstandsonderwijs. De NSPOH is erg blij dat de accrediterende organisaties ABC1, LCR, ABSG en KVV akkoord zijn gegaan dat ook deze aangepaste scholing in de coronaperiode geaccrediteerd kan blijven.
Lees het nieuwsbericht
Wat normaal zo vanzelfsprekend is, is nu een luxe
 
“Verzekeringsartsen beoordelen de arbeidsmogelijkheden van mensen. Ook in crisistijden als deze is het belangrijk om die
beoordelingen door te laten gaan en mensen zekerheid en duidelijkheid te geven over een
eventuele uitkering. De artsen die bij ons in opleiding zijn, gaan dan ook onverminderd door met hun werkzaamheden in het veld. Náást het volgen van onderwijs – op afstand. Ik vind het fantastisch hoe wendbaar zij zich tonen.” aldus Eveline The-Van Leeuwen, opleidingsmanager/instituutsopleider NSPOH.
Lees Evelines blog
 
Elkaar steunen waar we kunnen
 
“De verpleegkundigen Maatschappij en Gezondheid die wij bij de NSPOH opleiden, werken op dit moment parallel aan hun opleiding volop in het hart van de crisis. Onder hen veel infectieziekte- en jeugdverpleegkundigen. Ze draaien overuren… In deze crisis wordt het belang van hun beroep alleen maar duidelijker. En daarmee ook het belang van een stevige opleiding." aldus Manon Penris, senior opleider/adviseur NSPOH.
Lees Manons blog
NSPOH
Bezoekadres
Churchilllaan 11, 10e etage
3527 GV UTRECHT
Telefoon
030 810 05 00
ma t/m vr 8.30-17.00 uur
E-mail
info@nspoh.nl
Youtube   Twitter   Linkedin   Facebook   Instagram