Vergroot je kennis en vaardigheden bij de NSPOH online lezen  |  afmelden
nspoh
Met frisse blik!
Juni 2020
 ,

Glazen bol
Tennisverslaggeefster Fardau Wagenaar schreef laatst: “Nooit heb ik er rekening mee gehouden dat de hele wereld tegelijk in dezelfde spiegel vol onzekerheden zou kijken. Afstand bewaren, weinig sociale contacten, mondkapjes, plannen weg. Het is verhelderend en een tikkeltje angstaanjagend tegelijk. Want wat brengt de toekomst?”  
 
Het blijft moeilijk te zeggen. Maar vast staat dat onze opleiders online scholing zullen blijven creëren. En dat wordt gewaardeerd, bijvoorbeeld door deelnemers aan onze medische vervolgopleidingen. Zij uiten hun begrip voor de aanpassingen die coronacrisis ook van de NSPOH vraagt. Met onderwijs op afstand is de continuïteit van hun opleiding gewaarborgd en lopen ze geen achterstand of studievertraging op.
 
De drie Summer schools arbeid en gezondheid daarentegen zullen niet doorgaan. Helaas heeft ons opleidingsinstituut die populaire module en andere bij- en nascholingsmodules op het gebied van publieke en arbeidsgerelateerde gezondheid dit jaar moeten annuleren. Met pijn in ons hart!
 
Frisse blik
We merken allemaal dat het lastiger is om geconcentreerd achter je beeldscherm te blijven. En ook nog eens vermoeiender. Daarom zetten we bij de NSPOH de schouders onder de ontwikkeling van nieuwe werkvormen én nieuwe programma’s. Zelfs tijdens het Pinksterweekend! Met een frisse blik maken onze docenten het online en offline onderwijs steeds interactiever. Zo houden we de deelnemer actief en betrokken.
 
In deze nieuwsbrief het nieuws en de mooiste blogs van opleidingsmanagers die de NSPOH de afgelopen weken op verschillende social media heeft gepubliceerd over de medische vervolgopleidingen en hun aios in coronatijd. En we interviewden Kitty Meulenbeld, bedrijfsarts, die na 26 jaar bij de NSPOH met prepensioen ging.

Blijf goed voor jezelf en elkaar zorgen,
Het team van de NSPOH

De gezondheid van werknemers stónd al onder druk
 
“Als bedrijfsarts is het je belangrijkste taak om de gezondheid van werknemers te beschermen en bevorderen. Die gezondheid staat in mijn ogen de laatste jaren best onder druk. Een schrikbarend aantal mensen kampt met een beroepsziekte en een groot aantal overlijdt zelfs hieraan. Dan komt daar bovenop nog eens de coronacrisis. Er is veel onzekerheid, er zijn veel vragen. Bedrijfsartsen, óók degenen die bij ons, bij de NSPOH, in opleiding zijn hebben veel op hun bordje gekregen." aldus Hans Heijstek, opleidingsmanager / instituutsopleider NSPOH.  
Lees Hans' blog
 
Op álle terreinen is de impact van corona voelbaar
 
"Arts maatschappij en gezondheid. Het klinkt heel breed en dat ís het ook, als je de verschillende terreinen ziet waarop deze artsen hun werk doen. Tegelijk zegt deze titel precies waar het om gaat: als arts de link leggen tussen maatschappelijke ontwikkelingen en gezondheid – en andersom. Laat dat in deze coronacrisis nu héél hard nodig zijn." Lees het blog van Jeanette de Boer, Opleidingsmanager/Instituutsopleider NSPOH, opleiding Arts maatschappij en gezondheid 
Lees Jeanettes blog
Persoonlijke terugblik van bedrijfsarts Kitty Meulenbeld
 
Maar liefst 26 jaar werkte bedrijfsarts Kitty Meulenbeld bij de NSPOH als opleider en adviseur. Op 1 mei 2020 ging ze met prepensioen. Door de coronacrisis kon ze helaas geen live afscheid vieren, dus stuurde ze iedereen een virtuele afscheidsgroet. Omdat we niet zomaar voorbij willen gaan aan alle kennis, mooie ervaringen en inzichten die ze opdeed in de afgelopen jaren, besloten we haar te interviewen. Samen blikken we terug op de highlights in haar loopbaan en de ontwikkelingen die ze ziet binnen het vak van de bedrijfsarts.
Lees de terugblik van Kitty 
 

Een greep uit onze bij- en nascholingskalender

Wil je na de zomer nog een korte scholing via afstandsonderwijs volgen? Bekijk dan onze bij- en nascholingskalender. Je kunt je nu bijvoorbeeld nog inschrijven voor:

Oproepje!
 
Welke bij- en nascholing zie jij graag terug als online onderwijs in het najaar bij de NSPOH? We horen het graag. Dus reageer!
Stuur jouw reactie in!
 
Non-profit
De NSPOH levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland. Dit doen wij door professionals op te leiden voor de hedendaagse praktijk van public en occupational health. In het onderwijs komen de meest recente wetenschappelijke inzichten én praktijkinnovaties aan bod. 
NSPOH
Bezoekadres
Churchilllaan 11, 10e etage
3527 GV UTRECHT
Telefoon
030 810 05 00
ma t/m vr 8.30-17.00 uur
E-mail
info@nspoh.nl
Youtube   Twitter   Linkedin   Facebook   Instagram