Vergroot je kennis en vaardigheden bij de NSPOH online lezen  |  afmelden
nspoh
Fijne en gezonde zomer!
Juli 2020
Geachte relatie, beste ,

Op het onderwijs in het eerste halfjaar van 2020 kijken we tevreden terug, ondanks corona en de onverwachte aanpassingen die we moesten doorvoeren om modules toch te laten doorgaan. Opleidingen en bij- en nascholing verzorgen we steeds vaker online. Ook gaan we op verzoek van organisaties vaker 'naar de klant toe'. En dat is fijn. Met maatwerk kan scholing immers nog beter aansluiten bij behoeftes en ambities. En voor deelnemers voelt het veilig om in de eigen (werk)omgeving incompany scholing te kunnen volgen.

Terwijl het team van de NSPOH het onderwijs voor na de vakantie voorbereidt, onderbroken door de jaarlijkse picknick, wensen we je alvast een mooie en vooral gezonde zomer! In deze nieuwsbrief presenteren we weer een paar nieuwe NSPOH-blogs.

En neem vooral een kijkje bij het aanbod voor na de zomer. We zien je graag weer na de vakantie!

‘Financiële processen lekker praktisch inrichten’
 
"De meeste mensen willen het liefst lekker hun werk doen zonder dat daar financieel ‘gedoe’ bij komt kijken. Van dat financiële stuk gaat mijn hart juist sneller kloppen: goede processen creëren, waterdicht en duidelijk voor iedereen. Dat doe ik sinds april 2018 met veel plezier als financial controller bij de NSPOH", aldus Vincent Baas.
Lees Vincents blog
 
'Praktijkondersteuner bedrijfsarts: een verantwoord paar ondersteunende handen'
 
"Een tekort aan bedrijfsartsen. Een groeiende hoeveelheid werk. En dus behoefte aan ondersteuning – verantwoorde, inhoudelijke ondersteuning. Volop reden voor de vraag naar praktijkondersteuners bedrijfsarts (POB). Goed opgeleide POB-ers welteverstaan. [...] Inmiddels hebben we zo’n 135 praktijkondersteuners bedrijfsarts opgeleid. En horen we telkens weer hoe waardevol de tandemconstructie van bedrijfsarts en POB is in de praktijk." Aldus Erik Noordik, opleidingsmanager POB, NSPOH.
Lees Eriks blog
Onderwijs na de zomer
 
Start je of volg je een opleiding bij de NSPOH? Vanwege de coronamaatregelen zal dat anders zijn dan in eerdere jaren. We snappen dat je vragen hebt. Hoe zijn de lessen vormgegeven vanaf september? Welke maatregelen er zijn getroffen? Kan er straks nog wel fysiek onderwijs gegeven worden?
Lees meer
 
In no-time op de plank: e-learning Bron- en contactonderzoek bij COVID-19
Sinds het voorjaar hebben meer dan 900 nieuwe medewerkers met hulp van experts uit het veld al één van onze bron- en contactonderzoek-trainingen gedaan en hebben meer dan 2000 mensen onze e-learnings gevolgd.
Op 10 juli verscheen een artikel op de website van Arts M+G over hoe die trainingen en e-learnings tot stand kwamen.
In het voorjaar kreeg Jeannette de Boer, onze opleidingsmanager Arts Maatschappij + Gezondheid, een telefoontje van GGD GHOR Nederland of ze wilde helpen nieuwe medewerkers op te leiden voor bron- en contactonderzoek. Natuurlijk wilde ze dat. 'Het is noodzakelijk om inzicht te krijgen in het verloop van de verspreiding van corona. En als ik daar iets aan bij kan dragen dan doe ik dat heel graag.’ 
Lees het hele artikel
 

Een greep uit onze bij- en nascholingskalender

Wil je in september nog een korte scholing via afstandsonderwijs volgen of een langere op een mooie fysieke locatie? Bekijk dan onze bij- en nascholingskalender. Je kunt je nu bijvoorbeeld nog inschrijven voor:

* = nieuw
Non-profit
De NSPOH levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland. Dit doen wij door professionals op te leiden voor de hedendaagse praktijk van public en occupational health. In het onderwijs komen de meest recente wetenschappelijke inzichten én praktijkinnovaties aan bod. 
NSPOH
Bezoekadres
Churchilllaan 11, 10e etage
3527 GV UTRECHT
Telefoon
030 810 05 00
ma t/m vr 8.30-17.00 uur
E-mail
info@nspoh.nl
Youtube   Twitter   Linkedin   Facebook   Instagram