Lees het laatste nieuws in deze nieuwsbrief | maart 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Vergroot je kennis en vaardigheden bij de NSPOH online lezen  |  afmelden
nspoh
Volop nieuwe opleidingen bij de NSPOH!
23 maart 2022
Complexe problemen ontrafelen in de publieke gezondheid, hoe doe je dat?
 
"Overvolle asielcentra. Nederland pleit steevast voor opvang in de regio, maar heeft weinig plek voor Oekraïners” las Manon Penris, laatst in Trouw. Deze kop riep bij Manon, opleider Public Health bij de NSPOH, veel vragen op. "Dit is een typisch voorbeeld van een wicked problem." Daarover schreef zij een blog.
      Lees Manons blog
Leergang toekomstgerichte publieke gezondheid 
 
Nieuwe opleiding voor arboverpleegkundigen
 
Op 12 april 2022 start de Opleiding arbo-verpleegkundige. Deze nieuwe opleiding wordt aangeboden door de NSPOH in Utrecht en Breederode Hogeschool in Rotterdam. Deelnemers zijn verpleegkundigen die willen groeien in hun rol als bedrijfsadviseur en de bedrijfsarts op een breder gebied willen ondersteunen bij verzuimbegeleiding, preventie en duurzame inzetbaarheid. Na succesvolle afronding ligt de weg open naar registratie in het kwaliteitsregister voor arboverpleegkundigen.
De inschrijving is geopend.
Lees meer over de opleiding
Gezocht: bedrijfsarts (instituutsopleider)
 
De NSPOH zoekt een bevlogen opleider die bij gaat dragen aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie bedrijfsartsen, voor het opleidingsteam van de bedrijfsartsen
Meer over deze vacature
 
 
113 diploma’s uitgereikt
 
De 1e diploma-uitreiking van 2022 is een feit! Op 16 maart volgden 200 genodigden de online meeting. Saskia van den Muijsenberg opende met een inspirerende lezing over Biomimicry.
Meer over de diploma-uitreiking
 
Een greep uit onze bij- en nascholingskalender 2022
Wil je binnenkort een bij- en nascholing volgen, op locatie of via afstandsonderwijs, een halve dag of meerdaags? Je kunt je nu bijvoorbeeld nog inschrijven voor:


Neem vooral ook een kijkje op de bij- en nascholingskalender. Aan het onderwijsaanbod voegen we regelmatig actuele scholing toe.
We zien je graag (weer) bij de NSPOH!
Wat is forensische verpleegkunde?
 
Forensische verpleegkunde is nog een relatief jong vakgebied, maar ondertussen een belangrijke schakel tussen de behandelsector en de forensische sector. Op dit snijvlak bewegen deze verpleegkundigen zich. Maar, wat doen ze dan precies? Komt je behandelrelatie dan niet in het gedrang? Wat kan en mag je wel tegen de politie zeggen? Je hebt toch een beroepsgeheim?
Sandra Nootenboom, opleider en adviseur bij de opleiding forensische verpleegkunde van de NSPOH, vertelt erover in een podcast.
Beluister de podcast
 
5 vragen aan de vertrouwensarts
 

Arts M+G Jet van Domselaar werkte jarenlang als jeugdarts, was opleider en werkte tegelijkertijd een poos in de kinderjeugdpsychiatrie als behandelend arts. Uiteindelijk koos zij voor het vak van de vertrouwensarts. Aan de hand van vijf vragen lees je waarom Jet die keuze maakte en waarom het werk van de vertrouwensarts zo belangrijk is. ‘Als de veilige haven ontbreekt, heeft dat een enorm effect op je leven en je gezondheid.’

De opleiding vertrouwensarts start in maart 2023. Aanmelden voor de opleiding kan van 1 augustus t/m 7 september 2022.

Lees het interview
Naar de opleiding 
 
NSPOH
Bezoekadres
Churchilllaan 11, 10e etage
3527 GV UTRECHT
Telefoon
030 810 05 00
ma t/m vr 8.30-17.00 uur
E-mail
info@nspoh.nl
Youtube   Twitter   Linkedin   Facebook   Instagram