Lees het laatste nieuws in deze nieuwsbrief | april 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Vergroot je kennis en vaardigheden bij de NSPOH online lezen  |  afmelden
nspoh
Volop nieuws over kennis delen!
28 april 2022
'De maatschappelijke betrokkenheid geeft me energie'
Elijah Sanches had één doel: plastisch chirurg worden. Maar corona gooide roet in het eten. Het bracht stilstand, maar ook inzicht. Want waar werd hij nou echt blij van? Van afwisseling en maatschappelijke betrokkenheid, ontdekte hij. Inmiddels is Elijah vertrouwensarts in opleiding bij Veilig Thuis in Leiden. ‘Alles wat ik doe, is in het belang van veiligheid voor kwetsbare mensen.’
Lees het artikel
 
Instituutsopleider voor de bedrijfsarts van morgen (vacature)
Maak kennis met Ralph Hackmann, een ervaren bedrijfsarts en instituutsopleider bij de NSPOH. Samen met zijn collega’s leidt hij de bedrijfsarts van morgen op. Zij leveren hiermee een bijdrage aan de ontwikkeling van het vak Bedrijfsgeneeskunde.

Ben jij een ervaren bedrijfsarts en wil je net zoals Ralph de kennis en jouw passie voor het vak graag overdragen? Kom ons team versterken!
Bekijk de video
Meteen naar de vacature
Bouwen, bouwen, bouwen. Maar gezond wonen dreigt luxe van de rijken te worden
 
Astma, leukemie en hoge bloeddruk zijn deels toe te schrijven aan milieu-factoren. En toch wordt er vaker gebouwd op plekken met slechte luchtkwaliteit constateert Nienke van de Waal, arts Maatschappij + Gezondheid onlangs in haar essay in Trouw. 
Lees het artikel in Trouw
 
Zien we je op 19 en/of 20 mei?
 
Bedrijfsarts? Verzuim en preventie verbinden, dat vergt een brede blik op het vak Bedrijfsgeneeskunde.
Ga je naar de BG-dagen van de NVAB? Daar is genoeg te doen! En tussendoor is er tijd om even langs te gaan bij de stand van de NSPOH.
We zien je graag!
Alumnibijeenkomst bedrijfsgeneeskunde
 
Donderdagavond 14 april 2022 voeren alumni van de opleiding Bedrijfsgeneeskunde door de pittoreske grachten van Utrecht.

Tijdens een eerste alumnibijeenkomst evalueerden zij hun opleiding en gaven zij aan waarmee de NSPOH vooral zou moeten doorgaan en wat het opleidingsinstituut zou kunnen verbeteren. Tijdens het tweede vaarrondje was het tijd voor ontspanning en gezelligheid en lieten alumni en opleider zich verrassen door de verhalen van schipper Ed.
Opleiders en alumni kijken terug op een geslaagde avond.
 
 
Een greep uit onze bij- en nascholingskalender 2022
Wil je binnenkort een bij- en nascholing volgen, op locatie of via afstandsonderwijs, een halve dag of meerdaags? Je kunt je nu bijvoorbeeld nog inschrijven voor:

Neem vooral ook een kijkje op de bij- en nascholingskalender. Aan het onderwijsaanbod voegen we regelmatig actuele scholing toe.
We zien je graag (weer) bij de NSPOH!
Vacature: docent opleidingen praktijkondersteuner bedrijfsarts en arboverpleegkundige
 

Ben jij een expert in het brede arbo-werkveld? Bijvoorbeeld op het gebied van consultvoering verzuim en re-integratie, schriftelijke (terug)rapportage en dossiervorming, NVAB-richtlijnen, motiverende gespreksvoering, wet & regelgeving kader, preventie en signalering, professionaliteit & professionele ontwikkeling, adviseren en voorlichten en/of arbo- & verzuimbeleid?

Vanwege uitbreiding van het onderwijs zoeken de NSPOH en Breederoode Hogeschool docenten voor de opleidingen Praktijkondersteuners Bedrijfsarts en Arboverpleegkundige. Spreekt het je aan om als docent zelfstandig lessen te verzorgen op jouw expertisegebied binnen het opleidingscurriculum van deze opleidingen?
Bekijk de vacature
 
 
Aanmelding voor opleiding verpleegkundige M+G sluit 1 juni
 
Op maandag 5 september 2022 starten twee verschillende leergangen van de opleiding Verpleegkundige Maatschappij & Gezondheid: Jeugdgezondheidszorg (JGZ) en Algemene Gezondheidszorg (AGZ). Deelnemers leren hoe zij cliënten kunnen helpen om gezonder te leven. Zij leren ook hoe ze nog beter kunnen samenwerken met ketenpartners.

Ben je geïnteresseerd? Aanmelden kan tot 1 juni 2022.
Lees meer over de opleiding
NSPOH
Bezoekadres
Churchilllaan 11, 10e etage
3527 GV UTRECHT
Telefoon
030 810 05 00
ma t/m vr 8.30-17.00 uur
E-mail
info@nspoh.nl
Youtube   Twitter   Linkedin   Facebook   Instagram