Verder: onderzoek, podcast en open dagen | mei 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Vergroot je kennis en vaardigheden bij de NSPOH online lezen  |  afmelden
nspoh
Tips, onderzoek, open dagen & een podcast
25 mei 2022

3 tips voor werken met wicked problems in de publieke gezondheid
Werk je aan een vraagstuk dat onmogelijk op te lossen lijkt? En weet je niet waar je moet beginnen? Grote kans dat je te maken hebt met een 'wicked problem'. Juist in de wereld van de publieke gezondheid komen dit soort vraagstukken vaak voor. Astrid de Graaf (opleidingsmanager Master Public Health) en Etkse Kroon (docent) geven 3 tips hoe je om kan gaan met deze wicked problems
Lees artikel
 
Onderzocht: longfunctie bij special forces duikers
 
Blootstelling aan hoge zuurstofconcentraties tijdens het duiken is schadelijk. Een beroepsgroep die hier mee te maken heeft, zijn de duikers van de special forces, ook wel kikvorsmannen genoemd. Tom den Ouden, bedrijfsarts in opleiding bij de NSPOH, deed in het kader van zijn opleiding onderzoek naar deze speciale groep. 
Lees artikel
 
 
Informatiebijeenkomst opleiding vertrouwensarts
De opleiding medische expertise kindermishandeling en huiselijk geweld (vertrouwensarts) is onderdeel van de medische vervolgopleiding Maatschappij + Gezondheid (vrije richting M+G). Op maandag 27 juni 2022 is er van 19.30-20.30 uur een digitaal vragenuurtje voor alle geïnteresseerden. De bijeenkomst vindt plaats via Zoom. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en de Zoom-link per mail.
Aanmelden
Informatiebijeenkomst 1e en 2e fase Jeugdarts
Vanaf 1 augustus 2022 kun je je inschrijven voor de eerste fase opleiding jeugdarts en voor de tweede fase opleiding arts maatschappij + gezondheid. Op maandag 27 juni 2022 is er van 20.00-21.00 uur een digitaal vragenuurtje voor alle geïnteresseerden. Aanmelden voor de open avond kan via de inschrijfknop hieronder. De open avond vindt plaats via Zoom. Na aanmelding ontvang je een bevestiging per mail.
Aanmelden
 
Podcast Werkpaarden met instituutsopleider Sylvia Beijen
 
Instituutsopleider Sylvia Beijen (NSPOH) gaat in de podcast van Werkpaarden in gesprek met instituutsopleider Marjolein Bastiaanssen (SGBO). Ze praten over wat een opleiding goed maakt, waar je als AIOS op moet letten om je opleiding goed door te komen en wanneer je als bedrijfsarts kan overwegen om zelf opleider te worden. In de podcast Werkpaarden zijn toonaangevende sprekers in en buiten arbowereld aan het woord over gezondheid & werk.
Luister podcast
 
Vertegenwoordig je vak op de KNMG carrierebeurs
 
Zaterdag 18 juni 2022 is de KNMG Carrièrebeurs in Nieuwegein voor studenten en basisartsen. Daar wil het LOSGIO en de NSPOH de arts Maatschappij & Gezondheid (M+G) goed promoten. Daarom zoeken wij artsen in opleiding die op die dag enthousiast willen vertellen over hun profiel of specialisme.
Meld je aan
 
"Zonder afdakje krijg je mij de tuin niet in"
De tuin van Henriette is op de schop gegaan. De NSPOH is ook toe aan Groot Onderhoud. Samen met een organisatiearchitect wordt er gewerkt aan een nieuwe organisatiestructuur, waarbij onderwijs uiteraard centraal staat. 
Lees de column
 
Een greep uit onze bij- en nascholingskalender 2022
Wil je binnenkort een bij- en nascholing of informatiebijeenkomst volgen, op locatie of via afstandsonderwijs, een halve dag of meerdaags? Je kunt je nu bijvoorbeeld nog inschrijven voor:
Neem vooral ook een kijkje op de bij- en nascholingskalender. Aan het onderwijsaanbod voegen we regelmatig actuele scholing toe.
We zien je graag (weer) bij de NSPOH!
NSPOH
Bezoekadres
Churchilllaan 11, 10e etage
3527 GV UTRECHT
Telefoon
030 810 05 00
ma t/m vr 8.30-17.00 uur
E-mail
info@nspoh.nl
Youtube   Twitter   Linkedin   Facebook   Instagram