Verder: discriminatie onbesproken oorzaak verzuim | september 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Vergroot je kennis en vaardigheden bij de NSPOH online lezen  |  afmelden
nspoh
Over sociale geneeskunde gesproken
30 september 2022

Civiel militaire samenwerking: waar defensie en publieke gezondheid samenkomen
Tijdens de coronacrisis is defensie regelmatig ingeschakeld om te ondersteunen in gezondheidszorginstellingen. Hoe verloopt zo’n samenwerking eigenlijk? En wat kunnen we ervan leren? Jacobine Janse, MD Stafofficier Militaire Gezondheidszorg, doet promotieonderzoek naar civiel militaire samenwerking tijdens de uitbraak van ziekte. Adriaan Hopperus Buma is opleider/adviseur bij de NSPOH en maakt deel uit van het onderzoeksteam. We spraken met Jacobine en Adriaan over het spanningsveld van civiel militaire samenwerking en de eenzame strijd van het schrijven van een proefschrift bij defensie.
Lees het artikel
 
Discriminatie en armoede onbesproken oorzaken verzuim ouderenzorg
 
Uit onderzoek onder laagbetaalde zorgprofessionals in de ouderenzorg, blijkt dat zij vaak lijden onder armoede, discriminatie en racisme. In het boek ‘Wat je niet ziet’ wordt de uitkomst van het onderzoek belicht aan de hand van vijf geportretteerde zorgprofessionals. ‘Met dit boek willen we de vaak onbesproken oorzaken van verzuim en uitstroom onder de aandacht brengen bij zorgorganisaties en beleidsmakers, om bij te dragen aan de verbetering van de arbeidsomstandigheden', aldus Saskia Duijs, promovenda Amsterdam UMC.
Lees artikel
 
NSPOH De Podcast, over sociale geneeskunde gesproken
 
NSPOH De Podcast neemt je mee in de wondere wereld van artsen, verpleegkundigen, opleiders en andere professionals werkzaam in de publieke gezondheid en duurzame participatie. Het eerste seizoen is het woord aan aios en opleiders. In de eerste aflevering gaat opleider Evi Vermeer op stap met aios forensische geneeskunde Christine Beumer en in gesprek met instituutsopleider Cecile Woudenberg.
Luister naar de aflevering
Wat heb je aan een jeugdarts?
 
Veel! Van ondersteuner tot coördinator coronabestrijding. Of het nu gaat om bijspringen bij een crisis als de coronapandemie of het ondersteunen van ouders en scholen bij een zedendelict. Bekijk de interactieve pdf en kom erachter wat een jeugdarts voor jouw organisatie kan betekenen.
Bekijk pdf
 
Opleiding praktijkondersteuner bedrijfsarts
Een extra leergang van de opleiding Praktijkondersteuner Bedrijfsarts start 10 november 2022. Hbo-professionals die bedrijfsartsen willen ondersteunen, kunnen zich nu inschrijven.
Meer informatie
Nieuwe aanvraagperiode STAP-budget
De volgende aanvraagperiode voor het STAP-budget start op dinsdag 1 november 2022 om 10:00 uur. De NSPOH biedt ruim 50 bij- en nascholingsmodulen die je met het STAP-budget deels of geheel kunt financieren.
Bekijk de nascholingsmodulen
Een greep uit onze bij- en nascholingskalender 2022
Wil je binnenkort een bij- en nascholing of informatiebijeenkomst volgen, op locatie of via afstandsonderwijs, een halve dag of meerdaags? Je kunt je nu bijvoorbeeld nog inschrijven voor:
Neem vooral ook een kijkje op de bij- en nascholingskalender. Aan het onderwijsaanbod voegen we regelmatig actuele scholing toe.
We zien je graag (weer) bij de NSPOH!
NSPOH
Bezoekadres
Churchilllaan 11, 10e etage
3527 GV UTRECHT
Telefoon
030 810 05 00
ma t/m vr 8.30-17.00 uur
E-mail
info@nspoh.nl
Youtube   Twitter   Linkedin   Facebook   Instagram