In dit nummer: Ziek van racisme | Boek 'Wat je niet ziet' | nascholing racisme op de werkvloer| november 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Vergroot je kennis en vaardigheden bij de NSPOH online lezen  |  afmelden
nspoh
Themanummer over racisme
11 november 2022
Ziek door racisme
De gezondheid van zorgmedewerkers in de ouderenzorg staat onder druk. Veel vallen uit. En niet alleen door de hoge werkdruk. Racisme is een onbesproken oorzaak van verzuim, blijkt uit onderzoek van promovenda Saskia Duijs. “Racisme op de werkvloer voelt als werken in een stresspak”, vertelt verzorgende en mede-onderzoeker Olivia Plak. Toch blijft dit nog te vaak onbesproken. Welke rol is hier weggelegd voor de Arboprofessional?
Lees artikel
 
Boek 'Wat je niet ziet'
 
In het boek 'Wat je niet ziet' zijn de verhalen en portretten van vijf laagbetaalde zorgmedewerkers te lezen en te zien. Zij kaarten de thema’s aan die vaak onzichtbaar zijn op de werkvloer, maar wel een grote impact hebben op de gezondheid, zoals armoede, schulden, discriminatie en racisme. Het is een uitnodiging om stil te staan bij ‘wat je niet ziet’.
Download het boek (gratis)
 
Nascholing 'In gesprek over racisme op de werkvloer'
 
Is racisme weleens ter sprake gekomen tijdens één van jouw spreekuren? Als het antwoord ‘nee’ is, dan is de kans groot dat je het al een paar keer hebt gemist. Racisme blijft vaak onzichtbaar en onbesproken, zowel op de werkvloer als in de spreekkamer. In de nascholing 'In gesprek over racisme op de werkvloer', gegeven door Saskia Duijs en Petra Verdonk, leer je de stilte doorbreken. Je reflecteert op je eigen rol en ontvangt handvatten om racisme bespreekbaar te maken en tegen te gaan in eigen praktijk.
Bekijk nascholing
Een greep uit onze bij- en nascholingskalender 2022-2023
Wil je binnenkort een bij- en nascholing of informatiebijeenkomst volgen, op locatie of via afstandsonderwijs, een halve dag of meerdaags? Je kunt je nu bijvoorbeeld nog inschrijven voor:
Neem vooral ook een kijkje op de bij- en nascholingskalender. Aan het onderwijsaanbod voegen we regelmatig actuele scholing toe.
We zien je graag (weer) bij de NSPOH!
NSPOH
Bezoekadres
Churchilllaan 11, 10e etage
3527 GV UTRECHT
Telefoon
030 810 05 00
ma t/m vr 8.30-17.00 uur
E-mail
info@nspoh.nl
Youtube   Twitter   Linkedin   Facebook   Instagram