Verder: Friendship symposium op Curacoa | Lustrumcongres forensische verpleegkunde | juni 2023
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Vergroot je kennis en vaardigheden bij de NSPOH online lezen  |  afmelden
nspoh
Met publicaties van aios de zomer in
28 juni 2023

Internationaal symposium over maritieme gezondheidszorg
Van 22 tot en met 26 januari 2024 vindt op het eiland Curaçao The Friendship symposium on Maritime Health plaats. Aan dit internationale evenement over veiligheid op maritiem gebied nemen geregistreerde bedrijfsartsen op maritiem gebied deel. Daarmee kunnen zij voldoen aan hun (jaarlijkse) verplichte basiscursus. Ook andere artsen, paramedici, leden van de International Maritime Health Association (IMHA) en andere professionals in de maritieme gezondheidszorg zijn welkom om deel te nemen.
Meer informatie
 

Lustrum congres

Forensische verpleegkunde

Lustrum congres: Forensische verpleegkunde onder de loep  
In 2023 viert de opleiding forensische verpleegkunde haar 10-jarig bestaan. Dat vieren we groots met een geaccrediteerd Lustrumcongres Forensische Verpleegkunde Congres voor aios en alumni van de opleiding forensische verpleegkunde, de opleiding forensisch arts en andere professionals in dit vakgebied. Op deze dag kijken we niet verder, maar nemen we een aantal zaken uit de geschiedenis juist onder de loep.
Lees meer over het congres
 
Relatie werk- en leefomstandigheden van arbeidsmigranten en risico op COVID-infectie
 
In Nederland verblijven 400.000 Midden- en Oost-Europese arbeidsmigranten in door crowding gekenmerkte werk- en leefomstandigheden. Welke rol speelt dit in het risico op blootstelling aan en overdracht van SARS-CoV-2?

In het kader van haar opleiding arts M+G onderzocht Laura Boogaard de relatie tussen het zijn van een (in gedeelde woonvorm levende) MOE-arbeidsmigrant en SARS-CoV-2 expositie- en transmissie risicofactoren (ETR’s).
Lees meer over het onderzoek
 
Hoe ervaren hoogbegaafden het contact met de verzekeringsarts?
 
Het beeld dat veel mensen hebben over hoogbegaafden – extreem slim, hoogopgeleid, sociaal en sportief onhandig, arrogant en succesvol – klopt vaak niet. Niet alle hoogbegaafden zijn mensen die goed functioneren of hoogopgeleid zijn.

Onbekend maakt ongezien
Bij arbeidsongeschiktheid kan hoogbegaafdheid een rol spelen. Tijdens haar opleiding verzekeringsarts onderzocht Anne van Overbeek met Patricia van Casteren hoe hoogbegaafden het contact met de (verzekerings)arts en diens kennis van hoogbegaafdheid ervaren.
Lees meer over het onderzoek
 
Hoe ervaren kankerpatiënten de Untire-app bij re-integratie?
 
Tijdens haar medische vervolgopleiding tot bedrijfsarts bij de NSPOH deed Danka Labovic, bedrijfsarts bij HumanCapitalCare, onderzoek naar de ervaringen van werknemers met kanker.

Kankerpatiënten ervaren moeilijkheden bij de terugkeer naar het werk als gevolg van de kanker en de behandeling daarvan. Om nader inzicht te krijgen in de ervaringen en behoeften van deze werknemers onderzocht Labovic het gebruik van de Untire-app. Dit digitale zelfmanagementprogramma bevat onder meer psychoeducatie, instructies om kracht en conditie op te bouwen en stress-reducerende oefeningen.
Lees meer over het onderzoek
 
Een greep uit onze bij- en nascholingskalender 2023
Wil je binnenkort een bij- en nascholing of informatiebijeenkomst volgen, op locatie of via afstandsonderwijs, een halve dag of meerdaags? Je kunt je nu bijvoorbeeld nog inschrijven voor:
Neem vooral ook een kijkje op de bij- en nascholingskalender. Aan het onderwijsaanbod voegen we regelmatig actuele scholing toe.
We zien je graag (weer) bij de NSPOH!
Opleidingsnieuws
  • Meld je aan voor de live Q & A (online) over de opleiding Forensische Geneeskunde op 24 augustus 2023.
  • Meld je aan voor de informatiebijeenkomst over de opleiding Arbeid en Gezondheidspsycholoog NIP op 4 september 2023.
  • Meld je aan voor de Informatiebijeenkomst opleiding bedrijfsarts op 18 september 2023
  • Schrijf je in voor het SOGEON congres op 20 september 2023.
 
Vacatures bij de NSPOH
De NSPOH is hét (post) academische opleidingsinstituut voor organisaties en professionals in de publieke gezondheidszorg. Wij zijn ondernemend, inhoudelijk sterk en hebben altijd zin in nieuwe dingen.

Onderwijs
Staf

Examencommissie medische vervolgopleidingen (MVO)

NSPOH
Bezoekadres
Churchilllaan 11, 10e etage
3527 GV UTRECHT
Telefoon
030 810 05 00
ma t/m vr 8.30-17.00 uur
E-mail
info@nspoh.nl
Youtube   Twitter   Linkedin   Facebook   Instagram