Verder: Pluis-niet pluis-training helemaal ingeburgerd bij GGD | nieuwsbrief oktober 2023
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Vergroot je kennis en vaardigheden bij de NSPOH online lezen  |  afmelden
nspoh
Pluis-niet pluis-training helemaal ingeburgerd bij GGD Amsterdam
28 oktober 2023

‘Win-winsituatie voor onze jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen’

Het nieuwe landelijke professionele kader voor de Jeugdgezondheidszorg voor 0 tot 4-jarigen brengt een taakherschikking van jeugdarts naar jeugdverpleegkundige met zich mee. Verpleegkundigen krijgen steeds meer een rol aan de voorkant, als eerste aanspreekpunt voor ouders. Artsen worden vooral ingezet wanneer er echt iets aan de hand lijkt te zijn met een kind. Dit heeft impact op de samenwerking tussen jeugdarts en jeugdverpleegkundige. De ‘Pluis-niet pluis’-training van de NSPOH, een incompany traject, ondersteunt hierbij. Bij GGD Amsterdam is deze scholing inmiddels al helemaal ingeburgerd. Eveline Kok en Yvonne Olsthoorn van GGD Amsterdam vertellen er meer over.

Lees het interview met Eveline en Yvonne
Managers verkennen publieke gezondheidszorg
 

We vroegen Anja Koornstra, opleider bij NSPOH en begeleider van de stoomcursus voor managers die nieuw zijn in de publieke gezondheid, waarom zij deze scholing moeten volgen: “De breedte van ons werkveld is fascinerend, van de eerste 1.000 dagen tot vitaal ouder worden en van zedenzaken tot financiering van de zorg. Het is heel fijn om in 8 avonden alles op een rij te krijgen. De inspirerende docenten en de groep van mede-managers met elk een eigen invalshoek geven ook een mooie verrijking van je netwerk.”

De stoomcursus (8 x 4 uur) start 9 januari 2024 om 17.00 uur. De lessen zijn live in Utrecht bij de NSPOH, maar kunnen ook deels online gevolgd worden.

Lees meer over de stoomcursus
 
Je werkdruk de baas!
 
De Week van de Werkstress 2023 vindt plaats van 13 t/m 17 november 2023. Een mooi moment om eens bij jezelf na te gaan hoe jouw balans tussen werk en privé is! Hou jij eigenlijk altijd iets te veel ballen tegelijk in de lucht? En schuif je taken steeds door? Dan is de online module ‘Je werkdruk de baas!’ misschien wel iets voor jou. In twee ochtenden (maart 2024) maak je uitgebreid kennis met het leren omgaan met (beschikbare) tijd. De focus is gericht op beheersbare werkdruk en verantwoorde keuzes. Klik op de knop hieronder voor meer informatie en om je in te schrijven.
Lees meer
 
Nieuwe opleiding voor psychologen Arbeid en Gezondheid
 
Speciaal voor psychologen die werkzaam zijn op het gebied van Arbeid en Gezondheid, bijv. bij een arbodienst, psychologisch adviesbureau of als zzp’er, is er een nieuwe postmasteropleiding. De opleiding, die de NSPOH heeft ontwikkeld, bestaat uit zeven samenhangende modules die het hele beroepsprofiel van de arbeid & gezondheidspsycholoog beslaan. De modules zijn ook los te volgen. Na succesvolle afronding kun je je laten opnemen in het register Psycholoog Arbeid & Gezondheid NIP.
Lees meer
 
Een greep uit onze bij- en nascholingskalender 2023
Wil je binnenkort een bij- en nascholing of informatiebijeenkomst volgen, op locatie of via afstandsonderwijs, een halve dag of meerdaags? Je kunt je nu bijvoorbeeld nog inschrijven voor:
Neem vooral ook een kijkje op de bij- en nascholingskalender. Aan het onderwijsaanbod voegen we regelmatig actuele scholing toe.
We zien je graag (weer) bij de NSPOH!
Opleidingsnieuws
Meld je aan voor een of meer informatiebijeenkomsten. Bijvoorbeeld over de opleiding:
 
Vacatures bij de NSPOH
De NSPOH is hét (post) academische opleidingsinstituut voor organisaties en professionals in de publieke gezondheidszorg. Wij zijn ondernemend, inhoudelijk sterk en hebben altijd zin in nieuwe dingen.

Onderwijs
Directie, staf en ondersteuning

Examencommissie medische vervolgopleidingen (MVO)

NSPOH
Bezoekadres
Churchilllaan 11, 10e etage
3527 GV UTRECHT
Telefoon
030 810 05 00
ma t/m vr 8.30-17.00 uur
E-mail
info@nspoh.nl
Youtube   Twitter   Linkedin   Facebook   Instagram