Verder: Diploma's uitgereikt| Nieuwe bij- en nascholing | nieuwsbrief november 2023
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Vergroot je kennis en vaardigheden bij de NSPOH online lezen  |  afmelden
nspoh
Vrouwe Justitia bij lustrumcongres en deelnemers doen verslag
29 november 2023

Vrouwe Justitia bij lustrumcongres: forensische verpleegkunde "Onder de loep

Op donderdag 9 november 2023 vierde de opleiding Forensische verpleegkunde van de NSPOH haar 10-jarig bestaan met een lustrumcongres 'Onder de Loep'. De locatie was heel passend en verrassend: de oude gevangenis in Utrecht, “De Lik”.
Onder leiding van dagvoorzitter Dennis de Winter werden zaken uit de geschiedenis onder de loep genomen. Tijdens de lunchpauze rolde Peter Vogel de zakken van deelnemers met zijn magic table trucs.
Deelnemers ontmoetten Vrouwe Justitia en naast de sprekers, ook (andere) professionals in hun vakgebied. Denk aan alumni en huidige deelnemers aan de opleidingen forensische verpleegkunde en forensische geneeskunde. Nadat alle deelnemers door een gevangenisbewaarster werden begeleid naar de kerk werd het congres feestelijk afgesloten met een borrel en DJ.
Het lustrum congres werd gewaardeerd met een gemiddeld cijfer 8!

Lees meer over het congres
'Jouw plezier in het leven, energie en stabiliteit draag je over in gesprekken’
 
Welke rol speelt de praktijkondersteuner bedrijfsarts (POB) in de verzuimbegeleiding en inzetbaarheid van werknemers? Suzanne Vercouteren, die onlangs de opleiding praktijkondersteuner bedrijfsarts van de NSPOH afrondde, vertelt er meer over: ‘Aandachtig luisteren en motiverende gespreksvoering waren voor mij de essentie.’
Lees meer
 
Midwinterdag “gezond(er) oud(er)” worden
We worden gemiddeld steeds ouder en de zorg intensiever en kostbaarder. Maar de groei van de zorg heeft een grens en daar lopen wij als zorgprofessionals nu tegenaan. Tijdens de online Midwinterdag ligt het accent op ouderen en de professionals. We leren van wat er al gebeurt aan preventieve ouderengezondheidszorg. We gaan op zoek naar nieuwe mogelijkheden om dwars door de lijnen van de zorg en gemeenten samen te werken. Daarbij laten we ons begeleiden door de wijsheid van de oudere zelf.
Het wordt een levendige dag. Ben jij erbij op 17 januari om de midwinterblues te verjagen?
Ja, ik schrijf me in!
‘Leren beschrijven wat je ziet, niet wat je denkt’
 
Als verpleegkundige kun je op het werk te maken krijgen met mensen die mogelijk slachtoffer of dader zijn van geweld. Bijvoorbeeld in het ziekenhuis, in de ambulancezorg, wijkverpleging, psychiatrie, ouderenzorg of in een asielzoekerscentrum. Medische zorg blijft als verpleegkundige je eerste prioriteit. Maar voor waarheidsvinding kan forensisch-medisch onderzoek nodig zijn. De praktijkgerichte opleiding forensische verpleegkunde leert je alles wat je nodig hebt bij de behandeling van zowel kinderen als volwassenen. Rosalie Brugmans volgde deze opleiding en is er enthousiast over: ‘Het was gewoon smullen!’
Lees het interview met Rosalie
 
Aftermovie klinische dag arbeidstoxicologie voor aios
Op 17 november organiseerde de NSPOH een klinische dag voor bedrijfsartsen en verzekeringsartsen in opleiding. Arbeidstoxicologie was het thema. In de aftermovie hieronder zie je hoe toegewijde professionals hun kennis opfristen over korte en lange termijn gezondheids- en belastbaarheidseffecten van blootstelling aan toxische stoffen op de werkvloer. Bij incidenten met toxische stoffen op het werk kunnen ze nu trefzeker handelen. Niet alleen in de acute fase maar ook bij de begeleiding daarna.
95 diploma’s uitgereikt bij de NSPOH
 
Op 1 november was de diplomauitreiking aan deelnemers die de afgelopen jaren in opleiding waren bij de NSPOH. Juriaan Galavazi nam het publiek mee in een inspirerende lezing over hoe je het meest van je kwetsbaarheid en talenten aan de wereld kunt geven wanneer je voor 100% jezelf mag en kan zijn. Meer weten over het dagprogramma en de groepsfoto's van afgestudeerde artsen, verpleegkundigen, masters en praktijkondersteuners?
Lees meer over de diploma-uitreiking
 
Een greep uit onze bij- en nascholingskalender 2023-2024
Wil je binnenkort een bij- en nascholing of informatiebijeenkomst volgen, op locatie of via afstandsonderwijs, een halve dag of meerdaags? Je kunt je nu bijvoorbeeld nog inschrijven voor:
Neem vooral ook een kijkje op de bij- en nascholingskalender. Aan het onderwijsaanbod voegen we regelmatig actuele scholing toe.
We zien je graag (weer) bij de NSPOH!
Opleidingsnieuws
Meld je aan voor een of meer informatiebijeenkomsten. Bijvoorbeeld over de opleiding:
 
Vacatures bij de NSPOH
De NSPOH is hét (post) academische opleidingsinstituut voor organisaties en professionals in de publieke gezondheidszorg. Wij zijn ondernemend, inhoudelijk sterk en hebben altijd zin in nieuwe dingen.

Onderwijs
Directie, staf en ondersteuning
NSPOH
Bezoekadres
Churchilllaan 11, 10e etage
3527 GV UTRECHT
Telefoon
030 810 05 00
ma t/m vr 8.30-17.00 uur
E-mail
info@nspoh.nl
Youtube   Twitter   Linkedin   Facebook   Instagram