Verder: Nieuwe bij- en nascholing | nieuwsbrief december 2023
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Vergroot je kennis en vaardigheden bij de NSPOH online lezen  |  afmelden
nspoh
Special over nieuwe bij- en nascholing in 2024
19 december 2023

Laat je bijpraten én inspireren! 

Beste ,

Voor professionals die willen doorgroeien op het gebied van occupational en public health biedt de NSPOH een ruim aanbod aan bij- en nascholing. Puck Winnubst, teamcoördinator Bij- en Nascholing en Incompany: “We updaten ons aanbod continu, want er gebeurt véél in het veld. Naast het vertrouwde bij- en nascholingsaanbod – dat gemiddeld een 8,1 scoort – presenteren we met trots een serie compleet nieuwe modules. Afgestemd op de actualiteit en op wat wij horen in het veld." Zo zijn er nieuwe modules op het gebied van leefstijl en professionele vaardigheden. Er zijn ook nieuwe modules ontwikkeld op andere thema’s binnen de NSPOH. In deze nieuwsbrief lees je er meer over.

Puck: “Laat je bijpraten én inspireren! We nodigen je van harte uit om in 2024 van ons nieuwe aanbod gebruik te maken."

Over leefstijl gesproken....
 
Een gezond aanbod in de kantine. Sporten op het werk. Gemeentes die investeren in de Gezonde Wijk. Leefstijl is een actueel thema. Maar: een gezonde leefstijl gaat over méér dan ‘vaker bewegen, niet roken en niet drinken’. Hoe benader je leefstijl zo integraal mogelijk? En hoe ga je een gesprek erover aan in de spreekkamer? Maar liefst de helft van de totale ziektelast door chronische aandoeningen is te voorkomen met een gezonde leefstijl. Het belang van goede gesprekken hierover is dus duidelijk.
Lees meer over leefstijl
 
Werkenden goed begeleiden vergt maatwerk
 
Zorgprofessionals die werkzaam zijn in het domein Werk en Gezondheid zien een breed scala aan persoonlijkheden langskomen op het spreekuur. Het goed begeleiden van werkenden vergt dan ook maatwerk. Dit maatwerk vertaalt zich dóór in het onderwijs van de NSPOH. Bij- en nascholingsmodules zoomen in op diverse aandoeningen, de psychologische aspecten ervan en het gesprek in de spreekkamer. Een voorbeeld hiervan is de module ‘Autisme bij Vrouwen’. Ook is er steeds meer aandacht voor diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer.
Lees meer over werk en gezondheid
 
Professionele vaardigheden voor iedereen
 
Van jobcrafting tot mediatraining. Van effectief je doelen bereiken tot leren doceren. Op het gebied van professionele vaardigheden heeft de NSPOH een breed aanbod aan bij- en nascholing. De groepen zijn vaak gemixt; artsen, verpleegkundigen, aios – iedereen kan nog iets te leren hebben en leert met én van elkaar. Onderwerpen die in de opleidingen soms al langskomen, worden in de verschillende modules verder verdiept. Doe je mee?
Lees meer over professionele vaardigheden
 
Rouw bij jonge kinderen, zo ga je ermee om
 
Kinderen die zich terugtrekken of juist veel meer bij vriendjes willen spelen. Allemaal normale reacties als er een dierbare is overleden in de directe omgeving van een peuter of kleuter. Wanneer is gedrag bij rouw normaal en wanneer wordt het zorgelijk? We spraken met rouwbegeleider en docent bij de NSPOH Hanneke van de Plassche over hoe je als JGZ-professional omgaat met ouders en kinderen na een verlieservaring..
Lees het artikel
 
Een greep uit onze bij- en nascholingskalender 2024
Wil je binnenkort een bij- en nascholing of informatiebijeenkomst volgen, op locatie of online, een halve dag of meerdaags? Je kunt je nu bijvoorbeeld nog inschrijven voor:
Neem vooral ook een kijkje op de bij- en nascholingskalender. Aan het onderwijsaanbod voegen we regelmatig actuele scholing toe.
We zien je graag (weer) bij de NSPOH!
 
De medewerkers van de NSPOH wensen jou, alle deelnemers en docenten fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2024!
 
NSPOH
Bezoekadres
Churchilllaan 11, 10e etage
3527 GV UTRECHT
Telefoon
030 810 05 00
ma t/m vr 8.30-17.00 uur
E-mail
info@nspoh.nl
Youtube   Twitter   Linkedin   Facebook   Instagram