Verder: Gezond(er) oud(er) worden | Nieuwe onderzoekslijnen | nieuwsbrief januari 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Vergroot je kennis en vaardigheden bij de NSPOH online lezen  |  afmelden
nspoh
Wat weet jij over straatzorg? En andere actuele thema's op het gebied van gezondheid?
26 januari 2024


Straatzorg heeft professionals nodig met oog voor de gevallen medemens
Beste <> ,

Bij het doktersgezin waarin Igor van Laere op het Brabantse platteland opgroeide, kwam de mens in al zijn pluimages over de vloer. Sindsdien heeft hij altijd een zwak gehad voor kwetsbare mensen. Mensen die steeds vaker op straat belanden en voor wie instanties een massieve muur vormen. We interviewden Igor, arts M+G, een van de docenten in de nieuwe module Straatzorg en publieke gezondheid. “We richten ons op alle professionals die vinden dat de ziel moet terugkeren in de publieke zorg en die buiten de lijntjes durven kleuren.”

Lees het interview
Terugblik op de midwinterdag 2024
17 januari was de online midwinterdag 2024 ❄️. Dagvoorzitter Anja Koornstra leidde de 135 deelnemers door het programma over "Gezond(er) oud(er) worden".
De plenaire sprekers deelden waardevolle kennis over de betekenis van demografische, medische en systemische ontwikkelingen, zoals Machteld Huber. Zij vertelde vanuit het perspectief van oudere-zijn. Sebastian Köhler sprak over de wisselwerking tussen brein en lichaam bij dementiepreventie. En Britt Kos vertelde over de breedte van ouderengezondheidszorg bij de GGD.
De dag werd afgewisseld met diverse workshops: fit naar de finish, positief ouder worden en krachtig ouder worden vanuit een nieuw perspectief.

Het was een studiedag voor deelnemers in opleiding tot professional in de zorg, een dag vol waardevolle inzichten voor de toekomst van de preventieve ouderenzorg! Dank aan alle sprekers en deelnemers die deze dag tot een succes hebben gemaakt.
 
Sollicitatieronde Arts M+G start 1 februari
 
Kijk je als basisarts naar het grotere geheel, zonder het individu uit het oog te verliezen? En wil jij werken aan preventie en gezondheid búiten het ziekenhuis? Solliciteer dan tussen 1 februari en 7 maart 2024 naar een opleidingsplek voor een van de (profiel)opleidingen arts Maatschappij + Gezondheid.
Lees meer
 
5 nieuwe onderzoekslijnen gestart
 
Het jaar 2023 was voor RIPPLE (Research & Innovation in Public health Practice based LEarning) buitengewoon succesvol. Er zijn vijf nieuwe onderzoekslijnen gestart. De focus ligt op het beoordelen van:
  • het leerklimaat binnen opleidingsinstellingen,
  • het integreren van de opleiding van de arts M+G op organisatieniveau,
  • het vormgeven van professionele identiteit tijdens de opleiding,
  • het streven naar Perfect Balance, waarbij gekeken wordt naar verzuim en inzetbaarheid van de aios M+G,
  • de ontwikkeling van een toolkit die opleidingsinstellingen ondersteunt bij de uitvoering van de opleiding.
RIPPLE (Research & Innovation in Public health Practice based LEarning) werkt nauw samen met SOGEON, SBOH en SHE, Maastricht University.
Lees meer
 
Een greep uit onze bij- en nascholingskalender 2024
Wil je binnenkort een bij- en nascholing of informatiebijeenkomst volgen, op locatie of online, een halve dag of meerdaags? Je kunt je nu bijvoorbeeld nog inschrijven voor:
Neem vooral ook een kijkje op de bij- en nascholingskalender. Aan het onderwijsaanbod voegen we regelmatig actuele scholing toe.
We zien je graag (weer) bij de NSPOH!
Opleidingsnieuws
Meld je aan voor een of meer informatiebijeenkomsten. Bijvoorbeeld over de opleiding:

Start nieuwe opleidingen (nog enkele plekken beschikbaar!)
 
Vacatures bij de NSPOH
De NSPOH is hét (post) academische opleidingsinstituut voor organisaties en professionals in de publieke gezondheidszorg. Wij zijn ondernemend, inhoudelijk sterk en hebben altijd zin in nieuwe dingen.

Onderwijs
Staf en ondersteuning
NSPOH
Bezoekadres
Churchilllaan 11, 10e etage
3527 GV UTRECHT
Telefoon
030 810 05 00
ma t/m vr 8.30-17.00 uur
E-mail
info@nspoh.nl
Youtube   Twitter   Linkedin   Facebook   Instagram